Конкурс журналістських розслідувань TRACE

Дедлайн: 31 cічня 2018

Де: Аннаполіс, США

Грант: $ 10,000

Міжнародний конкурс TRACE створений для заохочення авторів, які в своїх статтях розслідують комерційне хабарництво з метою просування комерційної прозорості. Статті можуть описувати фактичні порушення закону, а також події створюють конфлікт інтересів. TRACE визнає що корупція і хабарництво є основними перешкодами на шляху економічного розвитку і хоче винагородити журналістів, чиї статті вивели це на загальний огляд.

Переможець в кожній категорії отримає приз — 10 000 $. Якщо у статті більше ніж один автор, то приз буде розділений відповідним чином. Судді також можуть виділити ще одну роботу, яку вважають гідною винагороди. Кожному автору буде оплачена поїздка до Кембриджського університету на конференцію, під час якої будуть нагороджені переможці конкурсу.

Вимоги до кандидатів

Кандидатом можуть бути журналісти, або блогери, громадяни будь-якої країни. Статті, які можуть брати участь в конкурсі повинні з’явитися у пресі, або бути опубліковані в інтернеті протягом 2017 року.

Як подати заявку

крайній термін подачі заявки — 31 січня 2018 року;

на електронну пошту Кейтлін Сеймур cseymour@TRACEinternational.org необхідно надіслати копію статті та заявку на участь;

стаття повинна бути англійською, або супроводжуватися перекладеної копією;

якщо робота розміщена на офіційному сайті новин, то це повинна бути оригінальна робота.

Деталі за посиланням:

http://www.traceinternational.org/investigative-reporting/