Стажування в Університеті Миколаса Ромеріса (Mykolas Romeris University)

Стажування в Університеті Миколаса Ромеріса

(Mykolas Romeris University)

м. Вільнюс, Литовська Республіка

https://www.mruni.eu/en/

 

Стажування передбачає 2- та 4-тижневі програми.

Типова програма організації та проведення стажування на 2-тижневі програми містить такі елементи:

Модуль 1. Освітній візит та ознайомлення із системою вищої освіти у Європейському Союзі та Литовській Республіці на прикладі наукової та навчальної діяльності Університету імені Миколаса Ромеріса. Ознайомлення зі структурою, органами управління, принципами діяльності, Статутом й іншими внутрішніми актами і документами, які регламентують діяльність Університету імені Миколаса Ромеріса.

Модуль 2. Відвідування   адміністративних  і   навчальних   приміщень, бібліотеки, спілкування  з  адміністративним  персоналом  і  співробітниками 

Університету імені Миколаса Ромеріса.

Модуль 3. Демонстрація новітніх й інноваційних форм, методики та технологій викладання (дистанційних онлайн-курсів, форм та видів індивідуальної роботи) в Університеті імені Миколаса Ромеріса.

Модуль 4.  Спільне обговорення з представниками Університету імені Миколаса Ромеріса можливостей і перспектив подальшої співпраці у науковій і науково-педагогічній сферах, інтернаціоналізації навчального процесу та підготовки фахівців світового рівня, налагодження трансфертів науково-педагогічних працівників.

Типова програма організації та проведення стажування на 4-тижневі програми містить такі елементи:

Модуль 1. Освітній візит та ознайомлення із системою вищої освіти у Європейському Союзі та Литовській Республіці на прикладі наукової та навчальної діяльності Університету імені Миколаса Ромеріса. Ознайомлення зі структурою, органами управління, принципами діяльності, Статутом й іншими внутрішніми актами і документами, які регламентують діяльність Університету імені Миколаса Ромеріса.

Модуль 2. Відвідування адміністративних і навчальних приміщень, бібліотеки, спілкування з адміністративним персоналом і співробітниками Університету імені Миколаса Ромеріса. Прослуховування оглядових лекцій провідних вчених та викладачів, спілкування та дискусії зі студентами й іншими здобувачами освіти в Університеті імені Миколаса Ромеріса.

Модуль 3. Демонстрація новітніх й інноваційних форм, методики та технологій викладання (дистанційних онлайн-курсів, форм та видів індивідуальної роботи) в Університеті імені Миколаса Ромеріса. Практичні завдання щодо участі у розробці та підготовці навчальних матеріалів (методичні рекомендації, схеми, стенди, кейси, фабули тощо) для студентів й інших здобувачів освіти в Університеті імені Миколаса Ромеріса.

Модуль 4. Спільне обговорення з представниками Університету імені Миколаса Ромеріса можливостей і перспектив подальшої співпраці у науковій і науково-педагогічній сферах, інтернаціоналізації навчального процесу та підготовки фахівців світового рівня, налагодження трансфертів науково-педагогічних працівників. Проведення засідань, брифінгів та різноформатних дискусій з обміну досвідом та думками щодо національних особливостей освітнього процесу, взаємний обмін досвідом, а також спільна підготовка і видання наукової та науково-методичної літератури.

 

Дати проведеннялютий-червень 2018 р.

Місце проведення – Mykolas Romeris University (м. Вільнюс, Литовська Республіка).

Дедлайн реєстрації  – 01.04.2018.

Вартість: – 2-тижнева програма — 100 ;

                    4-тижнева програма – 200 €.

У вартість входить програма стажування та проживання.

ВІДПОВІДНО ДО УМОВ УЧАСТІ У СТАЖУВАННІ

Науково-педагогічні працівники (далі – НПП), які планують взяти участь у стажуванні, власноруч пишуть заяву, погоджують заяву у завідуючого кафедри та підписують у ректора Університету. НПП заповнюють направлення на підвищення кваліфікації, яке спільно із заявою передається до навчально-методичного відділу.

Вищеназвані документи надаються не пізніше, ніж за тиждень до початку проходження стажування.

 

Стажування буде проводитися російською мовою.