Student’s trainee exchange program

Дедлайн: —                                                           Коли: кожен рік

Грант: €100-1000/міс.                                         Де: Країни Євросоюзу і

 

 

STEP — Student’s trainee exchange program (міжнародна програма студентських стажувань) є одним з ключових напрямків діяльності ELSA, який покликаний забезпечувати стажуваннями студентів-юристів і молодих правників, він спрямований на розвиток правової освіти і взаєморозуміння шляхом пошуку міжнародних стажувань і стажерів. STEP є шансом кожного з Вас відчути себе юристом впливової іноземної юридичної компанії і отримати безцінний досвід роботи в галузі юриспруденції іншої країни під керівництвом справжніх фахівців своєї справи. На сьогоднішній день це також найбільш багатообіцяючий напрямок діяльності ELSA, так як він дозволяє кожному з наших членів відкрити для себе нові перспективи на майбутнє.

Цілями стажування є:

  • Отримання досвіду
  • Практичні навички перебування в іншомовному середовищі, що сприяє особистому розвитку
  • Взаємодія з новим соціальним і культурним оточенням
  • Підготовка до майбутніх обовязків як члена громадянського суспільства
  • Можливість застосувати навички і знання на користь суспільству
  • Підвищення рівня обізнаності студента в соціальних питаннях і застосуванні різноманітних юридичних практик в країні стажування.

Стажування, які проводяться в рамках програми STEP тривають від 2 до 78 тижнів і обов’язково є оплачуваними. Розмір заробітної плати, що виплачується стажеру є достатнім для того, щоб він міг забезпечити собі нормальний рівень життя на термін стажування. Щоправда існує і інша категорія стажувань, які є неоплачуваними в такому випадку приймаюча сторона, зобов’язана забезпечити стажеру проживання і харчування.

Загалом діяльність по напрямку STEP поділяється на дві категорії:

  • Job-hunting
  • Student-hunting

Job-hunting — це процедура пошуку роботодавців, які мають змогу прийняти на стажування іноземного стажера, і на цьому ми не будемо зосереджуватись=)

Student-hunting — для нас відіграє набагато важливішу роль, так як є процесом пошуку студентів, які зацікавлені і мають достатньо вмінь і навичок, щоб узяти участь у стажуванні.

Перевіривши достовірність даних така анкета відправляється у довгу подорож до роботодавця для того щоб він на основі конкурсу резюме міг відібрати Вас на стажування.